Advies

Iedere ondernemer heeft, met enige regelmaat, advies nodig. Dit kan gevraagd, gewenst advies of ongevraagd, proactief advies zijn en dit kan klein of groot zijn. NOVI verstrekt beide soorten adviezen, wat kan omdat Ivon de ondernemer door en door kent.

Adviesvragen

Een voorbeeld van een klein advies is of de aanschaf van een auto of bus het gunstigst is op naam van het bedrijf of in privé. De vraag wordt al iets moeilijker als het gaat om een woning met een deel bedrijfsruimte of een compleet bedrijfspand. Er is steeds een combinatie nodig van de diverse wetten die van toepassing zijn, over welke termijn iets door de ondernemer gebruikt wordt en wat zijn of haar voorkeuren zijn. Zo kan eenzelfde adviesvraag voor twee ondernemers helemaal anders uitpakken en een andere uitkomst opleveren.

Adviestrajecten

Een voorbeeld van een groter en complex advies is de herstructurering van je bedrijf of bedrijven. Dit kan zowel uitbreiding als inkrimping zijn. Vaak wordt ook gevraagd om de omzetting van een eenmanszaak of VOF in een BV. Dit kan vanwege de aansprakelijkheid of vanuit een eis van een opdrachtgever zijn. Bij NOVI wordt voor jou in de gaten gehouden wanneer het punt bereikt is dat je zoveel winst maakt, dat het belastingtechnisch voordelig is om de BV in te gaan.

De overdracht van je bedrijf naar een opvolger, al dan niet in de familie, is altijd een langdurig traject. Van voorbereidingen tot realisatie kan er 5 tot 10 jaar overheen gaan. Het is dus zaak hier tijdig mee te starten. NOVI attendeert en assisteert je hierbij.

Vast bedrag of uurtarief

Voor advies wordt ofwel een vooraf afgesproken bedrag ofwel een uurtarief van € 103,50 excl. btw gerekend.

Gratis advies via nieuwsbrief en website

Veel NOVI-klanten hebben dezelfde vragen. Daarom vind je ook allerlei gratis advies op de website. Alle tips worden gerangschikt in categorieën. Dat maakt het zoeken extra makkelijk. Als klant word je via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van nieuwe tips die verschijnen en van andere wetenswaardigheden.