Belastingen

Bij het voeren van je administratie als ondernemer, komt ook de belastingplicht kijken. Soms houdt dit ondernemers die willen gaan starten zelfs tegen om daadwerkelijk te beginnen. Maar daar is echt geen reden voor.

Twee soorten belasting

Waar je als ondernemer wel voor op moet letten is dat je op tijd je aangifte doet én op tijd de belasting afdraagt. Daar helpt NOVI je uiteraard bij. Het is goed om te weten dat er twee soorten belastingen zijn: de aangiftebelasting en de aanslagbelasting. Bij de eerste doe je uit jezelf aangifte (btw-, loonbelastingaangifte, …). Bij de tweede doe je aangifte als de Belastingdienst je daarvoor uitnodigt (aangifte inkomsten-, vennootschapsbelasting, …).

Waar helpt NOVI mee?

Je kunt het doen van de aangiften aan NOVI uitbesteden. Je hebt dan nergens omkijken naar. Als er keuzes gemaakt moeten worden, doen we dat in overleg.

Bij NOVI is ook het aanpassen van de voorlopige aanslag of teruggave inkomstenbelasting inbegrepen. Als je situatie verandert, bijvoorbeeld: een andere woning of hypotheek, meer of minder inkomen of winst verwacht of een eenmalige uitkering, vraagt NOVI een gecorrigeerde aanslag aan.

Om een juiste en tijdige belastingaangifte te doen, is uiteraard een correcte administratie nodig als basis. Ook is er een goede kennis van de belastingwetten nodig. NOVI heeft die kennis in huis én houdt deze actueel.

Tot slot kun je bij NOVI ook terecht als je je eenmanszaak wilt omzetten in een BV. Dit traject heeft overigens ook raakvlakken met accountancy en advies. En uiteraard ook bij het fiscaal plannen van het overdragen van je onderneming. 

Al met al: NOVI helpt je met doen van je aangiften én met het besparen van belasting.